Dessa är symtomen för smittats av coronavirus

Det luriga med coronavirus är att du kan ha det utan att ens veta om att du är smittad. coronavirus har blivit ett nytt ord som alla känner till. Inledningsvis trodde man inte att barn kunde smittas av coronavirus.

Man har visat att smittan kan föras vidare från djur. Det är inte så besvärligt som det kan verka. Om du är ute och går med din hund och träffar någon som vovven tycker om kan det leda till att hunden hälsar på den andra personen med sin tunga.

influensa

Då har allt dragit igång. Så enkelt är det att smitta andra. Först sa man att influensa och corona var samma sjukdom.

Influensa är en välkänd virussjukdom. Forskare säger att smittotiden för cononavirus är flera veckor. Du kan smittas även om du är noga med handtvätt och har en riktigt bra antibakteriell tvål samt bakteriedödande spray.

Du vet du att du har smittats av coronavirus

Vissa coronasymtom är kända av oss. Det är till exempel feber och torr hosta. Om du hostar kan du vara smittad. Då bör du antingen stanna hemma tills du är symtomfri eller söka hjälp.

Man kan ledas att tro att man har influensa. Antingen har man ont i lederna eller i huvudet. Vissa drabbas av svår trötthet. Vid andningsbesvär ska du söka hjälp. Man får inte vänta för länge.

coronavirus har olika effekt

Ingen coronavirus reaktion är den andra lik. Vissa människor kan tappa luktsinnet om de blir smittade, det händer ofta i USA. Där skiljer vi i Sverige ut oss, men kanske drabbas vi också av det vartefter tiden går.

Reaktionerna kan skilja sig även inom samma familj. Vissa blir svårt sjuka medan andra bara får lättare symtom.

Ska du testa dig?

Det kan vara aktuellt om du har många symtom. Det kan vara bra att testa sig om man har cononavirus. Då vet du hur du bör agera och du kan till exempel sätta dig själv i karantän för att inte sprida sjukdomen vidare.

Kanske jobbar du ändå hemifrån och då kanske du inte behöver testa dig. Då kan du helt enkelt hålla dig hemma och hålla avstånd till andra. När sjukdomen ger med sig så kan du leva som vanligt igen.

Glöm inte bort att dricka mycket vatten. Ditt immunförsvar jobbar mot viruset, men du kan skynda på processen genom att äta C-vitamin. Den som är smittad kan öka den dagliga dosen av C-vitamin.

I USA tar man kolloidalt silver 15 ml morgon och kväll i förebyggande syfte och 15 ml per timme om man smittats. handsprit I Sverige finns det att köpa men räknas inte som ett kosttillskott längre.

Kolloidalt silver kan användas för att spraya grönsaker och frukt från affären och låta självtorka. coronaviruset dödas om där finns något. Kunderna uppskattar IONplus och Holistic.