Går det att skydda sig mot cononavirus så som man gör med andra bakterier och virus?

När vi hörde corona så tänkte vi på öl i första hand och inte en fruktansvärd sjukdom. Många fruktar det nya viruset.

Det handlar ju inte bara om att du kan bli sjuk av cononavirus. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Det är fullt möjligt att smitta andra utan att man själv visar några symtom.

Vad är symtomen för cononavirus som du bör hålla utkik efter?

Alla uppvisar inte samma symtombild. Många tror att det bara handlar om feber och värk. Många som har cononavirus upplever hosta och andningsbesvär.

Du måste göra mer än att bara leta efter symtom hos andra. Corona smittar även utan symtom och det gör det i stort sett omöjligt att skydda sig enbart genom att hålla avstånd från andra som är sjuka.

Vi måste hjälpas åt

Du kan äta lite C-vitamin. Några gram om dagen räcker. Det går att kuren till 4 – 5 gram per dag om man blir smittad.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. Dosen kan ökas till varje timme om man blir smittad. Kolloidalt Silver är inte längre ett kosttillskott i Sverige men finns att köpa. Ett tips är att spraya alla grönsaker och all frukt man köper och låta lufttorka. Inget coronaviruset kan överleva det.

Det är känt att coronavirus kan överleva i upp till 72 timmar på vissa ytor. Därfrån kan smittokletet hamna lite varstans.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det är bara vårdpersonal som ska använda ansiktsmask. Det beror på att maskens hål kanske inte är tillräckligt små för att hålla bakterier och virus ute, endast klass 3 masker är virustäta. Vid en pandemi är det inte ansiktsmasker som hjälper mot smittan.

När vi fick veta om cononavirus i Sverige var det många som köpte en massa handsprit mot virus. Lagret tog slut på några dagar. Man ska inte sluta att använda handsprit men man bör ha klart för sig att det bara fungerar mot vissa bakterier. Om du vill bekämpa corona så ska du inte välja handspriten.

Då är det bättre att välja andra metoder. Medlet som du använder måste vara snällt mot huden. Produkter med alkohol torkar lätt ut huden. Vid användning av gel med alkohol så löses hudfettet upp, därför får man torra händer.
Smittstopp är mild mot huden samtidigt som den dödar bakterier.

Om du tvättar händerna regelbundet så har du mycket vunnet. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Händer måste tvättas enligt vissa rutiner. Det är viktigt att barnen förstår hur man tvättar händerna och hur man använder en antibakteriell tvål.

Har du ytdesinfektion hemma?

För att skydda dig mot bakterier och virus måste du även vara noga med ytor som du tar i dagligen. Handtag är extra viktiga att hålla rena.

Prova en antibakteriell spray mot bakterier och virus. Det är lika viktigt som tvål. Du kan prova att sprayen den bakteriedödande sprayen på dina matvaror.

Ta det lugnt

Ditt immunförsvar kan försvagas av stress. Det bör du undvika om du vill skydda dig mot cononavirus och andra bakterier och virus. Då kan du vara lugn.