Med magnesiumstearat lossnar tabletterna lätt

Tabletterna blir klara direkt. Något som man inte alltid tänker på är att det måste finnas släppmedel i tabletter. Det kan leda till att tabletterna blir svåra att ta ur formen.

Du kan använda dig av magnesiumstearat som är ett beprövat preparat. Med detta ämne så kan man se till att tabletterna som formas inte hänger kvar på stansen som har pressats. De håller formen och kan packas för produktion.

Vad är magnesiumstearat för någonting?

Det är inte konstigt att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter då det är vad det handlar om. Det är som en tvål med magnesium och stearat.

Magnesiumstearat ger en blank yta så att tabletten lossnar från stansen. Normal dos handlar om 0,5 till 1%. Blanda det sist och inte alltför länge maximalt 5 minuter. Vid för lång inblandningstid blir tabletten skör, den släpper inuti också.

Magnesium stearat är vitt. Det kommer som ett pulver som kan användas i pulverblandningen som pressas till tabletter. Självklart är det säkra ämnen.

Produktionen måste vara enkel och snabb

Idag är vi vana med ett högt tempo. Med modern teknik så går det att köra stansar så att de jobbar på utan pauser. Idag finns det till och med robotar som kan räkna och paketera tabletterna på samma gång.

Det betyder att produktionsprocessen är fri från mänsklig påverkan. Men även maskiner kan göra fel, då kan man stoppa processen och rätta till det.

En produktionsvolym på några tusen är inte ovanlig. Då använder den en stans. Det finns maskiner som har upp till 32 huvuden. Då är det en verklig snabb tillverkning.

Om en produktion måste stoppas är det sällan tabletterna det beror på. tablettslagning
Om man använder släppmedlet magnesiumstearat slipper man det problemet helt.

Det är verkligen viktigt att stansen kan jobba på utan avbrott. Vissa problem kan dock ta dit att lösa när de dyker upp. Ibland tar maskinen skada av det.

mikrokristallin

Se därför till att klibbmedlet är 20 % och att släppmedlet är 1 %.

Släppmedel och klibbmedel finns på allt-fraktfritt.se

En välplanerad produktion är viktig

Du måste planera din tillverkning. Du får inte glömma bort att planera för släppmedel i tabletterNA.

Den som är väl förberedd kan spara mycket pengar. Det lönar sig alltså att undersöka vilken typ av släppmedel som man bör använda i god tid. Då blir alla nöjda.

Det är förstås något som inte bara har med släppmedlet att göra så det är viktigt att se närmre på saker som ingredienser som motverkar fukt och förpackningar som är lätta att hantera och som ger tabletterna ett riktigt gott skydd.