Stevia sötningsmedel ger alla möjlighet att njuta av sötsaker

Jag börjar med Stevia sötningsmedel för att så mycket människor har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.

Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra – och kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag ej har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter vilka ger en god sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av detta är att 98Procent av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.

Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan köpa Stevia sötmedel på denna länk.

kim

Stevia sötningsmedel är toppen för alla målgrupper som vill avstyra socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater eller ett litet antal som helst kalorier.

Stevia sötmedel är ett bra val för den som inte vill ge upp godis men gärna undviker alla de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sig. Att ämna hålla sej ifrån socker är standard samt är ur fler än en motiv.

Sockersjuka är en åkomma som i själva verket innehåller många annorlunda varianter, men framförallt av ett par annorlunda typer som enkelt egentligen heter art 1 och typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för diabetes är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går genom med smak av honung». Tidigare kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sej av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel benämning.

Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kalorier med vettig fördelning samt lider man av typ 1 diabetes så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sig då trött, törstig samt börjar lukta aceton. Man håller oxå snabbt ner i vikt. Typ 1 sockersjuka är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

vad

Art 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar oftast äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt kanhända medicin.

Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med socker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebära ju inte att man vill avbryta förtära godis och idag finns det val för alla. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika samt i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än socker, så blott väldigt lite behövs.

Andra anledningar till att man vill dra minska på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå dra ner i kilon, alternativt ta bättre hand som sina garnityr. Alla vet ju vilken dålig effekt kolhydrater har på våra tänder. För vår form gör socker heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte bara kolhydrater ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen går då in i ett tillstånd som heter ketos samt börjar alstra ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt väldigt effektiv, men det innefattar att man får i sig tillräckligt med fett och protein för att orka med en kolhydratfri kost.

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med väldigt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell förfarande för att gå dra ned i vikt samt har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.

När man håller på en LCHF diet så ska man avstyra kolhydrater, helst totalt vilket är svårt, men man får absolut maximum äta 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i regel förtära ledigt av proteiner och fett för att stilla hunger och tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, vitt ris, frukt, många vegetabilier och rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till strösocker i kroppen är tabu. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde och griskött, därtill protein som man främst finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägande att inta bacon till morgonmål när man vill gå minska i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.