Ta hand om dig med bikarbonat hemma

Det finns vissa saker som man inte vill vara utan. Att ha basvaror hemma är mycket viktigt. Faktum är att bikarbonatet även kan vara bra att ha i badrumsskåpet då det inte bara är hälsosamt för kroppen utan också bra för städning.

köpa

Kanske visste du inte att bikarbonat är en form av salt. Ej att förväxla med natriumkarbonat, tänk på detta om du handlar på allt-fraktfritt.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Om man lägger det i vatten så löses det upp långsamt. Man använder sig av bikarbonatet på så många olika sätt men här ska vi se lite närmre på det där med hälsa för kropp och för hem.

Må bättre med bikarbonat

bikarbonat är ett bra botemedel mot halsbränna. Magsyran som transporteras upp har ett lågt PH-värde. bikarbonat Det måste vara så för att fungera på ett bra sätt. Huskurerna är många.

Blanda en tesked av bikarbonatet i ett glas vatten och drick detta. Detta gör du innan du äter. Du kan använda natriumvätekarbonat till väldigt mycket.

För att man ska må bra så måste det ju vara rent

Huvudsaken är att det är rent i köket. Du kan bikarbonat köpa med syftet att blanda pulvret med ättika för att få till en smet som får bukt med bakterier såväl som med kalk.

Du kan ta bort annan typ av smuts också. Det ger ett bra resultat. Att köpa storpack spar man på i längden.

Är bikarbonat och bakpulver samma sak egentligen?

I grunden är det samma. I bakpulvret hittar du natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Detta är en något svagare variant.

Om man ska baka med bikarbonatet så kan man ta en mindre mängd och ändå få till en bra jäsning. 1 tesked räcker bra.

Bikarbonatet fungerar endast om det är en syrlig smet. Lite filmjölk blir bra. Om receptet inte har någon syrlig ingrediens så kan det vara bättre att försöka få fatt i bakpulver för att få den rätta jäsningseffekten.