Vilka produkter fungerar mot coronavirus?

Då det ännu inte finns något färdigt vaccin och heller ingen medicin mot Corona är det många som funderar på om det finns produkter mot coronavirus. Du kan kämpa mot denna pandemi med några mycket enkla medel. Börja med att tvätta händerna.

Vet du hur du ska tvätta händerna på bästa sätt?

Handtvätt mot coronavirus är a och o. Dels ska du ha en bra antibakteriell tvål och dels måste du veta hur du ska använda den. Skölj inte bort tvålen för snabbt.

Applicera både antibakteriell tvål och spray. Var noga när du tvättar händerna, låt minst 20 sekunder passera. Därefter är det bara att spola av händerna. Den bakteriedödande tvålen ersätter handspriten.

Använd bara rena handdukar. Under en pandemi kan det vara klokt att använda engångsservetter för att torka händerna även hemma. Men handdukar går också bra.

Det nya coronavirus finns överallt

Du måste tvätta av alla ytor. Du kan ju ha tvättat dina händer noggrant för att sedan på en gång få virus på dem från ett handtag. Om man samlas kring badrummen kan det vara extra aktuellt.

Plastade ytor gör att coronavirus kan överleva längre. Forskare säger att det rör sig om upp till tre dagar. Med en antibakteriell spray för ytdesinfektion kan du ta hand om alla ytor som du kommer i kontakt med. Så lätt är det.

virusskydd

Du kan också behandla ytor på saker som du plockar med dig från butiken på detta sätt. Den säkra sprayen kan användas där du har behov av den. Det är en bra produkter mot coronavirus.

Var eftertänksam

Ät gärna lite C-vitamin i förebyggande syfte. Preparatet finns även som pulver.
Något gram om dagen räcker. Man menar att effekten nås redan vid 0,2 gram. Hälsogurus brukar säga 2 gram/dag uppdelat på minst 2 ggr och att man tar 1 gram 5-6 ggr/dag om man blir smittad.

Kolloidalt silver säljs som kosttillskott i USA. ytdesinfektion plus Det är inte helt klarlagt om medlet fungerar. Annika Dahlkvist har en egen blogg där hon skriver om preparatet.
Här är tipset att spraya kolloidalt silver på alla grönsaker och all frukt man köper, och låta självtorka. Alla virus dör då. Bästa fabrikat är IONplus.

Anders Tegnell uppträder i TV och berättar ständigt hur bra allting är och ger goda råd och framstår som en superexpert. Skolorna kan inte följa alla rekommendationer. Prova att hosta i armhålan.
Om förhållandena är de rätta kan coronaviruset leva i upp till tre dagar. Det så Anders Tegnell för 10 år sedan. Bruka ditt förnuft. Gör det som fungerar för dig. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Hjälper handskar mot viruset?

Ansiktsmasker är ett populärt val gällande produkter mot coronavirus. Handskarna kan användas när du går ut och handlar. Se till att handskarna som du köper är virustäta. Försöka att inte röra vid dig när du har handskar på. Många blir smittade av coronavirus på det sättet.

Om inte masken är tät så gör den ingen nytta. Oftast är det bara medicinsk personal som har tillgång till rätt skyddsutrustning. Köp inte de undermåliga produkterna.

Var försiktig med hur du använder dina händer i dessa tider. Oftast klarar du dig bra med en bra handdesinfektion. Särskilt om du samtidigt är noggrann med att inte pilla dig i ansiktet när du inte är säker på att dina händer är rena.