Ha kontroll på Svarta listan som varnar dej innan det är försent

Visst har Webben underlättat livet åt oss allihopa men det lurar också faror på internet som, kvicka köp, ökat spelberoende samt rena lurendrejerisajtar som enbart önskar plocka dej på pengar.

Ha en ständig koll på Svarta listan så minimerar du risken att bli lurad av oetiska aktörer.

Svarta listan använder sig av en varningslista där oseriösa eller rent bedrägliga företag finns upptagna.

Om man har kontroll på aktuella nyheter, kan Svarta listan bidra med nånting?

Om man läser dags- och ekonomitidningars nyheter, räcker inte det? Tidningarna bevakar ju exempelvis spelsajter typ Betsson som har anmälts för att deras kunder förlorat enorma summor på deras sajter.

Svarta listan på företag i spelbranchen

Visst kan få en varningssignal från tidningsnyheterna fast missar du exempelvis artikeln hur en helt vanlig människa lurades att spela mer och mer på en “laglig” spelsajt kanske det är du som trillar dit nästa gång. En sajt vi verkligen vill rekommendera när det gäller alla typer av spel på nätet är gertgambell.com som även har en Svarta listan.

Nyttja rätt och bra varningslista

Om du är en online spelare eller “bara” ska handla på nätet är det viktigt att du håller dig a´jour med en relevant och uppdaterad varningslista.

Svensk Handels Varningslista
Ett svartlistat företag bör man givetvis undvika men lite inte på svartlisningen om det är gammal information. Nu är det mycket varningar online på olika forum om Betsson men Betsson kanske varit OK tidigare.

Gammal varningsinformation kan mycket väl vara inaktuell och bristerna korrigerade, så sök vidare efter ny. De som skriver på Svarta listan är mestadels helt vanligt folk som stöder eller dementerar det som sägs.

Vill man vara säker så söker man vidare för att se vad gemene man skriver om olika produkter och tjänster Är det ovanligt många som har kritiserat företaget eller sajten kan man med fog anta att varningslistan har rätt.

Sedan går det snabbt att söka mer information om just detta. Om man sedan kan bedömma att den aktuella sajten är okey kan man lugnt surfa vidare in på den.

Källkritik är väsentligt då man använder sig av fakta online

I och med att konkurrensen speciellt på nätet är så hård så finns det företag och organisationer som medvetet försöker svärta ned just det du håller på att undersöka. Kolla alltid vem som ligger bakom de negativa kommentarerna.

Större tidningar som DN, SVD bör du (oftast) kunna lita på att deras information är riktig, även företag som skriver ut sitt namn. Om avsändaren är anonym så kan du ignorera informationen.