Har du provat Pommac?

Det är kul med blindtest. Det passar extra bra om du vill fira något. Använd smakessensen för Pommac-läsk. Är det verkligen någon skillnad på Pommac och Champis?

billig

Om du aldrig känt de äkta smakerna vet du kanske inte hur det ska smaka. Men spelar det någon roll? Om det går att dricka så är det väl lugnt?

Många känner igen smaken av Pommac

Om man ordnar blindtest är det många som kan identifiera Pommac. Det doftar en välbekant doft. Du behöver inte köpa Pommac i vanliga butiker.

Olika smaktillsatser fungerar minst lika bra. Om du vill köpa champis hos allt-fraktfritt.se så ska du leta efter Fruktis.Tillverkare är som vanligt Aromhuset.

Egen läsk kan bli Pommac Champis eller kanske klassisk Pommac. Det här är helt upp till dig. Koncentraten gör att du kan blanda som du vill. Häll i mindre koncentrat för svagare smak och tvärtom. Välj också hur mycket kolsyra du vill ha.

Det är Aromhuset som vi pratar om. De har varit i branschen i tre decennier. AGA är en annars välkänd aktör som inte kan leverera produkter som läskkoncentrat med hög kvalitet då butikerna betalar för dåligt.

Vikingsoda gjorde en kupp. De började att konkurrera med Aromhuset. När de fått upp försäljningen snålade dem på råvarorna.

Aromhusets läskkoncentrat skalar ned på sockret när de utvecklar produkter. Läskkoncentratet spädes 1 + 7. Du behöver inte många droppar koncentrat.

Koncentrat med smak

Det vatten som säljs i butiken är ingenting mot det du har hemma i kranen. Du får en mycket intensiv smak. Därmed så kan man också säga att det faktiskt är nyttigare att göra egen läsk. Julmusten till trots.

Men som om det inte räckte med det har Aromhuset maximerat smakerna i sina vanliga varianter. Sockerhalten reduceras med 80 %. Sedan lägger man i kostfibrer som löses i vatten.

Det ger samma effekt som gör att frukt är nyttigt medan juice är en onyttig sockerbomblösning med smak. För frukten innehåller kost-fibrer.

Du har många valmöjligheter med en Sodastream. Då kan du tillverka egna varianter av klassiska smaker som Pommac. Kör sedan ett blindtest.

Vi kan läsk i Sverige. När resten av världen hade 4-5 smaker så hade vi i Sverige 30 smaker. Än har vi inte gett upp. Men många aktörer är ju uppköpta idag.

Sockerdricka skapas av päron och citron. Det var Saturnus som var först ut med receptet. Smaken lever vidare genom Aromhuset.

Champis och Pommac är konkurrenter. Båda är fruktchampagne. Det betyder Champagne. Som läskkoncentrat är Champis omdöpt till Fruktis.

En riktig fruktsoda ska både smaka och lukt lime och citron. Drickan finns överallt men Pripps var nog bäst ändå. Bättre än alla andra.

När vi pratar om svenska drycker får vi inte glömma julmusten. Coca cola är världsledande inom Cola. Andra menar att Cuba Cola smakar bättre.

Många använder Grape Tonic som drinkmix. Från början såldes läsk endast på apoteket. Vi har mycket att tacka Pripps för, de har alltid hållit upp kvaliteten.

Så utför du ett blindtest av läsk som du gör hemma

Börja med att bjuda in några kompisar. De får täcka för ögonen. Du bjuder sedan på tre olika sorters dricka. Nämn namnet på dessa.

Det blir roligast om smakerna är lika. Häll upp tre glas så får alla smaka. Sen får de tala om vad de tyckte.

Berätta resultatet av testet när alla svarat. Pommac kommer vara en av de läskfabrikat som flest svarar rätt på. Du kan göra det till en tävling. köpa tonic Du kan ha en flaska läsk som förstapris.

Du kan också helt skippa blindtest och bjuda på Pommac Champis eller en annan blandning som du har tagit fram. Det blir gott.