Med askorbinsyra som är C-vitamin så mår vi avsevärt bättre

Den som inte hört talas om askorbinsyra vet förmodligen likväl vad C-vitamin är för något. Det är två identiska saker och avsevärt viktiga för att vi människor ska uppleva välmående. Askorbinsyran är en organisk syra och även en antioxidant. Dock ej samma sak som citronsyra.

Den som har koll känner till att C-vitamin har viktiga egenskaper. Främst har det antioxidativ verkan på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Den som vet med sig icke förtära tillräckligt med frukt som består av syran kan med fördel nyttja kosttillskott.

Det visste du ej om askorbinsyra

Det finns en massa intressant information om askorbinsyra. Ordet har funnits i svenska sedan 1940 men det är självklart så att flertal hellre säger C-vitamin. Vår kropp behöver detta vitamin av olika skäl, och ifall vi får C-vitaminbrist så kan det bli farligt och medföra sjukdomar som skörbjugg. c vitamin Askorbinsyran är fantastisk för att vår kropp ska kunna bygga upp kollagen.

Med C-vitamin botar man dock ej så enkelt en förkylning alternativt snuva. Dock kan C-vitamin ha positiva effekter men man kan icke hoppas på mirakel.

Mat som innehåller askorbinsyra bör icke värmas upp flera gånger därför att ämnet då bryts ner. Det kan alltså vara klokt att icke värma upp mat alltför otaliga gånger om man vill få ut mesta möjliga hälsa av den.

Om du har problem med grönt hår så kan du askorbinsyra handla för att bleka det till normal färg igen. Detta tenderar att kunna ge mycket bra resultat.

Man kan inte leva utan C-vitamin men det finns även faror

Den som inte får I sig nog med C-vitamin löper risker. Skörbjuggen är inte vanligt förekommande i Sverige där vi trots allt har god tillgång till frukt såväl som till matvaror som har tillsatser av viktiga vitaminer. Men brist kan likväl leda till att man mår sämre och till att kroppen inte funkar så bra som den borde så det är ingenting man vill riskera.

Överflöd försvinner kvickt med urinen eftersom syran är vattenlöslig, även om man ska vara varsam. Exempelvis finns en risk för njursten av för mycket C-vitamin. Det handlar sällan om att man ätit en frukt om dagen utan man ska vara tvungen att stoppa I sig betydligt mer.

Det har rapporterats att E 211 och askorbinsyra kan leda till en farlig reaktion. Läsk som kombinerar dessa två ämnen bör man helst undvika. Det forskas fortfarande en hel del om C-vitamin och det tycks vara så att det som vi som barn fick veta av doktorn, det vill säga att C-vitaminet är livsviktigt, är sant.

mest

Handla askorbinsyran i en vanlig affär alternativt på internet

I vanliga matbutiker kan man handla askorbinsyra. Vitaminet brukar finnas bland kryddorna. Det tycks som att väldigt många föredrar att intaga pulvret oralt.